Rețetă Culinară: "Tort de ciocolată cu cremă ganache"

     Salutare!

Cum vă mai merge? Sunteți gata pentru o nouă rețetă culinară ilustrată pregătită în bucătăria mea?
Iată ce rețetă culinară minunată am să va mai prezint astăzi!Această rețetă culinară este una mai complicată și bineînțeles este din categoria dulciurilor ... este un tort și anume: „Tort de ciocolată cu cremă ganache”.
Mai jos nu aveți o poză dar ... dacă vă place ce am scris, continuați să citiți mai departe!


  • Câteva cuvinte despre rețeta culinară și nu numai:

Crema Ganache  este o cremă de bază a bucătăriei franceze, utilizată în majoritatea preparatelor pe bază de ciocolată, franțuzești. Este o crema delicioasă, netedă, catifelată, pe baza de ciocolată și frișcă. Este o cremă foarte versatilă, ceea ce o face ideala pentru glazurarea sau umplerea a diverse sortimente de prăjituri, tarte, torturi, bomboane etc.     
Originea  sa este controversată, dar se crede că a fost inventată în anul 1850. Elvețienii o revendică susținând că își are originea în Elveția, unde a fost inventată și folosită ca o baza pentru vestitele trufe. Pe de altă parte, francezii susțin că a fost inventată în Paris, la Patisserie Siravdin, unde a luat naștere dintr-o simplă greșeală a unui ucenic cofetar. Se spune că acesta ar fi turnat smântâna într-o cratiță cu bucățele de ciocolată topită. Maestrul cofetar s-a supărat pentru risipa pe care o provocase ucenicul său și l-a insultat numindu-l “ganache”, insultă adresată unei persoane lente, stângace. Totuşi cofetarul nu a aruncat amestecul de smântână și ciocolată, iar când l-a gustat a fost foarte plăcut impresionat de gustul acestuia și a decis sa-i dea denumirea de “Ganache”, insulta pe care o adresase ucenicului. Astfel, ganache și-a câștigat locul printre cremele cofetăriei și a devenit, cu timpul, un ingredient esențial atât în cofetăria franceză, cât și în cofetăriile internaționale.

  • Ingrediente: 

Blatul de tort:
  • 8 (opt) ouă;
  • 8 (opt) linguri de zahăr;
  • 8 (opt) linguri de făină;
  • 1 (unu) plic zahăr vanilat;
  • 1 (unu) esență de rom;
Crema ganache:
  • 5 (cinci) tablete ciocolată „Primola” cu lapte (fiecare a 100 (una sută) gr);
  • 500 (cinci sute) ml smântână lichidă;
Sirop pentru blat:
  • 200 (două sute) gr zahăr;
  • 400 (patru sute) ml apă;
  • 1 (unu) esență de rom;
Glazură de ciocolată:
  • 3 (trei) tablete de ciocolată „Primola” cu lapte (fiecare a 100 (una sută) gr);
  • smântână lichidă după ochi (depinde cât de consistentă vrem să fie).
POFTĂ BUNĂ!!!

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !


Pentru detalii despre prepararea acestui tort și sfaturi click mai jos!

Contactați-mă!


  • Mod de preparare:


...// în curând //
Se servește ca desert.
POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru ... atentia acordata!:) si ... POFTA BUNA !

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

Despre Muzică