Rețetă Culinară: "Tort de mere cu cremă de zahăr ars"

     Salutare!

Cum vă mai merge? Sunteți gata pentru o nouă rețetă culinară?
Ehh... dacă voi sunteți sau nu gata ... eu sunt și iată ce rețetă culinară minunată am să vă prezint în continuare! Această rețetă culinară este de o dificultate medie și este un tort! Rețeta culinară care sunt pe cale să v-o prezint se numește: ”Tort de mere cu crema de zahar ars”.
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, citiți în continuare mai departe!
POFTĂ BUNĂ !!!




  • Câteva cuvinte despre rețeta culinară și nu numai:


Crema de zahăr ars (cunoscută în engleză și franceză ca Crème brûlée) este un desert obținut din ouă, zahăr și lapte. Crema de zahăr ars a ajuns un desert foarte popular datorită gustului său deosebit. Poate fi ornat cu frișcă, sau combinat cu vanilie, în modul tradițional.
Mai multe țări își revendică inventarea cremei de zahăr ars, unul dintre cele mai răspândite deserturi din lumea întreagă. „Crème brûlée” sau crema de zahar ars este disputată de francezienglezi și spanioli, aceștia din urmă numind-o „cremă catalană” și consumând-o în ziua sfântului Iosif, pe 19 martie. Desertul apare pentru prima oară în cartea de bucate din 1691 a lui François Messianet. Acesta, fiind alături de ducele de Orleans într-o călătorie, descoperă rețeta inventată chiar de duce însuși, un pasionat iubitor al gastronomiei, nu doar un gurmand. La desert, crema ducelui era prea rece pentru gustul acestuia, așa că se hotărăște să aducă o sursă de foc chiar deasupra desertului, acolo unde era un strat de zahăr. Astfel, ducele caramelizează zahărul și ia naștere crema de zahăr ars.
În Anglia, ea se numește burnt cream, iar englezii susțin cu tărie că a fost inventată în zona localității Cambridge, la Trinity College, acolo unde tinerii cursanți cereau bucătarilor să le prepare deliciosul desert. Cu toate acestea, specialiștii susțin că tot felul de creme preparate din lapte și ouă erau cunoscute încă din epoca romană și au fost prețuite în tot Evul Mediu, așa că rămâne dificil de descoperit în ce țară anume se află originea acestui desert.
Crema de zahar ars necesită pricepere într-ale gătitului, însă ingredientele rețetei originale sunt simple și la îndemâna oricui: zahăr, ouă proaspete, vanilie și smântână.

  • Ingrediente:

    • 1 kg mere;
    • 10 ouă
    • 50 gr unt;
    • 400 ml lapte;
    • 17 linguri zahăr;
    • 4 linguri făină;
    • scorțișoară;
    • esență de rom;
    • zahăr vanilat; 
    • nuci sau fulgi de migdale;

  • Poze:










POFTĂ BUNĂ !!!

Dacă ți-a plăcut, Click LIKE !

Dacă ești interesat(ă) click mai jos pentru detalii !



  • Mod de preparare:


... // în curând //
Se servește caldă.
POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

  1. Sper sa am si eu curajul... sa incerc aceasta reteta in curand...voi reveni cu rezultatele mele!!!:))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru ... atentia acordata!:) si ... POFTA BUNA !

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1