Rețetă Culinară: Coșulețe de ciocolată cu cremă ganache și fulgi de migdale

     Salutare!
Iată că am găsit și, bineînțeles încercat, o rețetă culinară de "ceva dulce"... oarecum, deosebită! Rețeta culinară se numește: "Coşuleţe de ciocolată cu cremă ganache şi fulgi de migdale" și mai jos o să vă prezint cum se prepară, care sunt ingredientele de care aveți nevoie și rezultatele mele pentru această rețetă culinară.
Rețeta este, aș putea spune, de o dificultate medie...!
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, continuați să citiți mai departe!

POFTĂ BUNĂ !!!



  • Câteva cuvinte în legătură cu rețeta culinară și nu numai:

Crema Ganache  este o cremă de bază a bucătăriei franceze, utilizată în majoritatea preparatelor pe bază de ciocolată, franțuzești. Este o crema delicioasă, netedă, catifelată, pe baza de ciocolată și frișcă. Este o cremă foarte versatilă, ceea ce o face ideala pentru glazurarea sau umplerea a diverse sortimente de prăjituri, tarte, torturi, bomboane etc.    
Originea  sa este controversată, dar se crede că a fost inventată în anul 1850. Elvețienii o revendică susținând că își are originea în Elveția, unde a fost inventată și folosită ca o baza pentru vestitele trufe. Pe de altă parte, francezii susțin că a fost inventată în Paris, la Patisserie Siravdin, unde a luat naștere dintr-o simplă greșeală a unui ucenic cofetar. Se spune că acesta ar fi turnat smântâna într-o cratiță cu bucățele de ciocolată topită. Maestrul cofetar s-a supărat pentru risipa pe care o provocase ucenicul său și l-a insultat numindu-l “ganache”, insultă adresată unei persoane lente, stângace. Totuşi cofetarul nu a aruncat amestecul de smântână și ciocolată, iar când l-a gustat a fost foarte plăcut impresionat de gustul acestuia și a decis sa-i dea denumirea de “Ganache”, insulta pe care o adresase ucenicului. Astfel, ganache și-a câștigat locul printre cremele cofetăriei și a devenit, cu timpul, un ingredient esențial atât în cofetăria franceză, cât și în cofetăriile internaționale.

  • Ingrediente:

     ---> Pentru aproximativ 14 coşuleţe <---
    • 300 gr ciocolată amăruie;
    • 300 gr ciocolată albă; 
    • fulgi de migdale;
    • o pensulă;
    • hârtie pentru brioşe (muffins);      

  • Ingrediente pentru crema ganache:

    • 4 tablete de ciocolată amăruie sau cu lapte (după gust) "Primola" (400 gr - o tabletă = 100 gr);
    • 800 ml frișcă lichidă; 

  • Poze:


 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !

Dacă ai nevoie de detalii sau sfaturi click mai jos !


  • Mod de preparare:

Crema GANACHE:
Ciocolata amăruie se rupe în bucățele.
Se pune frișca lichidă (nebătută) peste ciocolată într-o oală direct pe plită.      
Se amestecă până se încorporează.      
Se lasă la rece de pe o zi pe alta sau minim 4 ore la frigider.      
După răcire, se mixează timp de 5 - 6 minute cu mixerul la putere maximă până se obține o spumă.
SFAT: Această cremă se poate folosi la diferite umpluturi putând fi modificată ciocolata în funcție de preferințe.      

Coșulețe:
Ciocolata albă (pentru coșulețe albe) și cea neagră (pentru coșulețe negre) se rup și se pun în boluri separate pe bain - marie și se amestecă, pe rând, până se topesc (cu grijă să nu sară apă, căci riscăm să se strice toată compoziția).      
După ce s-au topit se iau formele de muffins și se ung cu ciocolată, cu o pensulă.      
Se bagă la frigider să se întărească. Se repetă operațiunea de mai multe ori (3-4) apoi se bagă la frigider sau congelator pentru a se întări și a se putea desprinde de pe formele de muffins.
SFAT: Se lucrează cu mănuși sau încercați să atingeți cât mai puțin ciocolata pentru a nu se topi când se desface de pe formele de muffins.
Se desface ciocolata de pe formele de muffins, se adaugă crema ganache cât să fie plină forma și se pun fulgii de migdale.      
Se pot adăuga și diferite topping-uri, fructe proaspete sau înghețată, în funcție de preferințe.
Se servește ca desert.

POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru ... atentia acordata!:) si ... POFTA BUNA !

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1