Rețetă Culinară: "Bomboane Raffaelo și Bomboane de ciocolată"

     Salutare!
Cum vă merge? Sunteți pregătiți pentru o nouă rețetă culinară ilustrată? Ehh... dacă voi sunteţi sau nu pregătiți ... eu sunt și iată ce rețetă culinară minunată am să va mai prezint în continuare!
Această rețetă culinară este ... o invenție proprie, aș putea spune... pentru că bomboanele de Raffaelo le-am văzut undeva, dar cele de ciocolată nu!
Așa că vă invit să preparați această minunată rețetă culinară.
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, continuați să citiți m ai departe!
POFTĂ BUNĂ !!!



  • Câteva cuvinte despre rețeta culinară și nu numai:

Originea bomboanelor e incerta, întrucât oamenii au consumat dintotdeauna într-o formă sau alta dulciuri. Este un fapt documentat că Homo Sapiens erau încântați de fagurii de miere și că extrăgeau seva dulce din pomi. Aceasta, combinată cu ceara de albine a format prima guma de mestecat, găsită în mormintele antice și menționată în primele scrieri. 

În Europa bomboanele au ajuns prin secolul al XI-lea, odată cu întoarcerea cruciaților din războaie, care, obișnuiți cu băuturile dulci și bomboanele consumate în străinătate, au solicitat aceste tratații și de la teritoriile natale. Deși trestia de zahar era disponibilă, prelucrarea ei și fabricarea bomboanelor erau costisitoare, prin urmare, acestea au devenit un aliment extravagant, pe care și-l permiteau doar cei înstăriți. 

Ferrero SpA, fondată de Pietro Ferrero în anul 1946 într-un orășel italian, a cunoscut succesul sub conducerea fiului lui Pietro,  Michele Ferrero, care a preluat acțiunile tatălui său. Fiul său Pietro (nepotul fondatorului), care a supervizat afacerea la nivel global, a murit la data de 18 aprilie 2011 într-un accident pe bicicletă din  Africa de Sud la vârsta de 47 de ani. Ferrero a fost aleasă în 2009 cea mai cinstită companie din lume. Compania este deținută de familia Ferrero și este descrisă drept "cea mai secretoasă firmă din lume". 
Compania pune mare accent pe secret, pentru a se proteja împotriva spionărilor industriale. Niciodată nu a fost ținută vreo conferință de presă, iar mass-mediei nu îi este permis accesul în fabrici. Pe lângă Nutella, compania mai produce multe alte sortimente precum: Ferrero Rocher, Pocket Coffee, Mon Chéri, Giotto.,  Confatteria Raffaello , vafele Hanuta, Kinder cât și bomboanele mentolate Tic Tac. Confatteria Raffaello conține cremă de cocos care învelește o bucată de migdală și este acoperit cu bezea și nucă de cocos mărunțită.

  • Ingrediente:

    • 600 gr ciocolată (trei tablete de ciocolată albă "Primola" pentru Bomboanele Raffaelo și o tabletă ciocolată amăruie și două tablete ciocolată cu lapte "Primola" pentru Bomboanele cu ciocolată, fiecare tabletă de ciocolată are 100 gr);
    • 400 ml smântână lichidă;
    • sâmburi de migdale;
    • nucă măcinată;
    • nucă de cocos.

  • Poze:


 

 

 

 

POFTĂ BUNĂ !!! 

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !

Dacă vrei detalii sau sfaturi click mai jos !


  • Mod de preparare:


... // în curând //
Se servește ca desert.
     POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1