Rețetă culinară: Moelleux au chocolat

          Salutare
Cum vă merge? Ați învățat rețete noi?
Azi o să vorbim despre o rețetă culinară ușoară care nu necesită prea multă bătaie de cap, nici mult efort, nici prea multe cumpărături, dar e o rețetă culinară gustoasă și se numește: Moelleux au chocolat ! :)
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, continuați să citiți mai departe !!!
POFTĂ BUNĂ !!!





  • Câteva cuvinte despre această rețetă:

Desertul "moelleux au chocolat" este marca rafinamentului franțuzesc în materie de dulciuri, fiind considerat răsfățul amatorilor de ciocolată. Pe de o parte, asemănătoare cu "lava cake", dacă este servită fierbinte (datorită ciocolatei din interior), pe de altă parte, distinctivă, dacă este servită rece (conținutul lichid de ciocolată se transformă într-un mousse consistent), prăjitura oferă o senzație gustativă unică și o experiență gastronomică greu de uitat.
Deși prăjitura cu ciocolată topită este atestată ca fiind un desert franțuzesc, se pare că rețeta originală a fost creată în America, de către bucătarul Jean-Georges Vongerichten, care susține că a inventat prăjitura în New York City, în anul 1987.
Potrivit lui Vongerichten, în timp ce prepara un cozonac de ciocolată la cuptor, a observat că interiorul a rămas cremos (ca și cum ar curge), că avea un gust bun și o textură pe măsură.
Pentru ca acest desert să fie mai atrăgător decât este, zmeura proaspătă, zahărul pudră sau menta pot fi un decor ispititor, de care să ții minte mult timp. Iar pentru un gust mai intens de ciocolată, se poate adăuga o lingură de cafea tare.

  • Ingrediente:

    • 250 gr unt (peste 80% grăsime);
    • ouă;
    • 250 gr zahăr tos;
    • 40 gr făină (o lingură cu vârf);
    • 250 gr ciocolată (cu peste 75% cacao).

  • Poze:













POFTĂ BUNĂ !!!

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !

Dacă ai nevoie de detalii sau sfaturi click mai jos !

  • Mod de preparare:

Prăjitura are întotdeauna patru componente principale: unt, ouă, zahăr și ciocolată.
Ciocolata se topește pe baie - marie, după care se adaugă untul și se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amestecându-se în continuare până se încorporează și acest din urmă ingredient.
Compoziția obținută se lasă puțin la răcit (5 - 10 minute - timp în care se bat albușurile și gălbenușurile).
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile sunt frecate cu zahărul, pentru a forma o pastă groasă, rezultând un produs finit mai dens.
Albușurile sunt bătute spumă.
Compoziția de ciocolată, unt și făină se adaugă peste gălbenușuri și se mixează de câteva ori - până se omogenizează compoziția.
Compoziția astfel obținută se adaugă peste albușurile bătute spumă și se încorporează cu lingura, amestecându-se nu mai mult de 15-20 ori.
Se pregătește o formă de tort cu fund detașabil (întrucât nu se răstoarnă) tapetându-se cu hârtie de copt (diametrul tăvii 24 - 26 cm maxim).
Se pregătește cuptorul asigurându-se o temperatură de 200 grade Celsius în interior.
Se toarnă compoziția în forma de tort pregătită și se coace timp de 20 de minute.
SFAT: Se poate folosi și zahăr brun (125 gr) împreună cu zahăr alb (125 gr) pentru a se obține un gust de caramel. De asemenea se poate folosi zahăr pudră (250 gr) pentru o reușită aproape garantată, în caz că nu vă ajută experiența la omogenizarea gălbenușurilor cu zahărul.
Se servește după preferințe, atât caldă cât și după ce se răcește (experiențele gustative fiind diferite).
Se poate servi alături de o cupă de înghețată de vanilie și fructe de pădure.

POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1