Rețetă Culinară: "Tocăniță picantă cu soia"

     Salutare!

Cum o mai duceți? Sunteți pregătiți pentru o nouă rețetă culinară ilustrată cu poze, făcută în bucătăria mea? Sunteți sau nu gata ... eu încep. Am o rețetă culinară minunată și am să v-o prezint în continuare!
Această rețetă culinară este una în ton cu "vremurile noastre" adică este în ton cu postul Crăciunului care iată că este spre sfârșite. Ați ghicit... este o rețetă culinară de post. Această rețetă culinară se numește: "Tocăniță picantă cu soia".
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, citiți în continuare mai departe!
POFTĂ BUNĂ !!!




  • Câte ceva despre rețeta culinară și nu numai:


Tocănița picantă de soia vine în sprijinul celor care caută o rețetă de post gustoasă. Putem folosi la tocănită orice fel de cuburi de soia, dar trebuie să avem în vedere ca soia folosită să nu fie modificată genetic. Este foarte important acest aspect întrucât este vorba despre sănătatea noastră, deci trebuie să fim atenți la ceea ce cumpărăm și la ceea ce scrie pe etichetele produselor! 
Tocănita de soia este o mâncare sănătoasă și foarte delicioasă ce se poate servi și pentru vegetarieni. 


DESPRE SOIA 

Majoritatea studiilor realizate arată că soia scade riscul de cancer mamar. Cercetările de până acum arată că soia nu afectează tiroida, în special atunci când aceasta funcționează bine. Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătății întregului organism, dar și substanțele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge și ajută la diminuarea cantității de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine.
Astfel, soia te ține departe de un eventual atac de cord, chiar și de accidente vasculare cerebrale. Laptele de soia conține foarte mult calciu, iar izoflavonoidele reduc riscul apariției osteoporozei, prin întărirea oaselor. Mai mult, proteinele din soia sunt mult mai bune pentru organism decât cele animale, pentru că ajută la fixarea calciului în oase, pe când proteinele animale îi permit să fie eliminat cu ușurință prin urină.
Soia este o sursă excelentă de fibre, iar laptele de soia are mai multe fibre decât laptele de vacă. După cum se știe, fibrele au un aport important în menținerea unei bune diete, în îmbunătățirea tranzitului intestinal, în reducerea riscului de apariție a constipației și în prevenirea cancerului de intestin sau a hemoroizilor.

5 mituri despre soia pe care probabil încă le crezi

Mit 1: Soia nu este o sursă bună de proteine
În realitate, boabele de soia furnizează proteine complete, care conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul nostru are nevoie și pe care îi putem obține din mâncare. O ceașcă de boabe de soia fierte conține aproximativ 22 grame de proteine, aproape la fel de mult ca o porție de friptură. 

Mit 2: Produsele pe bază de soia care imită carnea sunt hrănitoare
Preparatele pe bază de soia care par a fi piept de pui, cârnați sau bucăți din piept de curcan necesită, de obicei, procesare alimentară, proces în care sunt adăugate o listă lungă de ingrediente. De foarte multe ori, aceste produse sunt încărcate cu sodiu și sunt bogate în grăsimi și diverși aromatizanți și potenţiatori de gust, astfel încât gustul lor să semene cu cel de carne. De aceea, cel mai bine e să consumi soia cât mai aproape de starea ei naturală.

Mit 3: Soia cauzează cancer de sân
Într-adevăr, unele cancere de sân evoluează în prezența estrogenului, iar soia este o sursă de fitoestrogen. Cu toate acestea, nu există nicio legătură directă între consumul de soia și cancer. În unele studii pe animale, s-a observat că izoflavonele pure, compușii din soia, care din punct de vedere chimic, se aseamănă cu estrogenul, pot promova creșterea tumorilor. Cu toate acestea, la oameni izoflavonele acționează altfel decât în cazul rozătoarelor.

Mit 4: Dacă nu-ți place tofu, suplimentele cu proteine de soia sunt o alternativă inteligentă
Având în vedere implicațiile asupra sănătății evidențiate în studiile pe animale, cei mai mulți experți recomandă evitarea abuzului de suplimente alimentare pe bază soia.

Mit 5 : Bărbații nu ar trebui să mănânce soia
Conținutul crescut de fitoestrogen i-a determinat pe unii bărbați să-și facă griji în ceea ce privește influența produselor de soia asupra nivelului de testosteron. Studiile clinice dezmint acest teorii. De fapt, bărbații pot chiar beneficia de pe urma consumului de soia, deoarece le poate reduce riscul de a dezvolta cancer de prostată.


  • Ingrediente: 

    • 100 gr soia cubulețe; 
    • un morcov;
    • ceapă;
    • un ardei gras;
    • bulion sau roșii decojite;
    • verdeață (pătrunjeltarhon și alte condimente după gustul fiecăruia);
    • condimente (sarepiperghimbirvegeta).

  • Poze:


POFTĂ BUNĂ !!!

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !


Dacă ești interesat(ă) click mai jos pentru detalii !


Contactați-mă!


  • Mod de preparare:


... // în curând //
Se servește caldă.
POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1