Rețetă Culinară: "Cartofi Franțuzești"

      Salutare!
Iată după cum v-am promis voi începe să vă prezint ce se petrece în bucătăria mea.
Voi începe cu o reţetă culinară "straină" să zicem, o reţetă spre o dificultate medie, reţeta culinară este cea de: "Cartofi franţuzeşti".
Mai jos aveți o poză ca să știți despre ce este vorba, mai apoi ... dacă vă place ce vedeți, continuați să citiți mai departe!

POFTĂ BUNĂ !!!



  • Câteva cuvinte în legătură cu rețeta culinară și nu numai:

După multe războaie, s-au organizat diferite concursuri pe tema celei mai bune legume care poate fi consumată pe timp de foamete, precum și modul ei de preparare. Iar cartoful a ieșit câștigător. Metoda de preparare a cartofilor este vastă, iar cele mai multe dintre ele vin din Franța, unde cartoful este asociat cu savoare și bun gust.
Omul de numele căruia este legată apariția cartofului în Franța se numește Antoine-Augustin Parmentier, care, în timpul prizonieratului său în Germania, a descoperit această legumă. Cartoful a fost cel care i-a adus faima și recunoștința regelui Ludovic al XVI-lea, oferindu-i lui Parmentier un teren la Sablons, pe care farmacistul a cultivat cartofi.
Cartofii au fost cultivați chiar și în Grădinile Tuileries. Cu pași mărunți, dar siguri, au început să câștige teren și inimile francezilor, cartofii fierți, tăiați rondele, puși în cuptor și acompaniați de straturi de brânzăcașcaval și ou. Bineînțeles, după alte bucătării occidentale, se mai adaugă șuncă, bacon, prosciutto etc, pentru a diversifica gustul.
Cartofii rumeniți și gătiți astfel (franțuzești) se potrivesc de minune pentru o masă în familie, unde aromele și savoarea lor vor "îmbăta" simțurile fiecărui membru al familiei.

  • Ingrediente:

    • 9-10 cartofi mari;
    • 8-9 ouă;
    • 350 g cașcaval;
    • 400 g smântână;
    • 150 ml lapte;
    • 250 g kaiser;
    • 2 linguri unt.

  • Poze:







POFTĂ BUNĂ !!!

Dacă ți-a plăcut, click LIKE !

Dacă vrei câteva detalii sau sfaturi, click mai jos !

  • Mod de preparare:

Se iau cartofii, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare, iar pentru a ști când sunt gata se face testul cu furculița.
Se iau ouăle și se pun la fiert în apă călduță și se fierb circa 5 minute.
Se curăță cartofii și ouăle și se taie rondele.
Se ia un vas de yena și se tapetează cu unt.
Se așează, în vas, un strat de cartofi, un strat de ouă, apoi un strat de kaiser și se presară cașcaval dat pe răzătoare.
Se continuă astfel până se termină toate ingredientele (cartofii, ouăle și kaiser-ul).
Se amestecă laptele cu smântâna, iar compoziția formată se adaugă în vasul de yena, peste straturile formate.
Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 - 40 minute la foc mediu (circa 175 grade Celsius).
Se servește cald, alături de o salată verde.

POFTĂ BUNĂ !!!

Comentarii

  1. Vreau sa-ti spun ca si eu am incercat reteta cu cartofii frantuzesti si a fost un dezastru total, pentru ca au ramas nefacuti in interior. Nu mai stiu exact ce am gresit, aspectul din exterior era bun, gustul asa si asa, iar in interior ziceai ca era la fel ca inainte sa-i pun la cuptor:(. O sa incerc si reteta ta:P.

    RăspundețiȘtergere
  2. deja i-mi este poftam pacat ca nu am si eu.......dar pot veni daca esti din timisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. ...oke dragilor! Va astept! Pastrez o bucaţică pentru fiecare.
    @dorolly: astept sa imi spui rezultatele tale!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru ... atentia acordata!:) si ... POFTA BUNA !

Postări populare de pe acest blog

Rețetă Culinară: "Ciorbă bihoreană"

Rețetă Culinară: "Tort zi de naștere"

BuzzStore - Persil Discs 4in1